1.200 km pentru educație

1200 km în marș pentru educație – un apel la solidaritate

Mă numesc Raluca Ciulei și în perioada 11 mai – 9 iunie 2019 voi străbate țara, 1200 de kilometri pentru educație, între Cluj-Napoca și Vama Veche.

Vara trecută am mers 600 de kilometri între Bistrița și București și am lucrat cu copiii din 40 de școli pe traseu, majoritatea din mediul rural.

De ce merg, din nou?

Pe Maria am cunoscut-o într-un sat din Ardeal. Este în clasa a doua și trăiește într-o sărăcie lucie împreună cu încă patru frați. Mama ei este alcoolică, tatăl plecat de-acasă. Petrec câteva zile cu acești copii, timp în care ne jucăm, facem matematică și învățăm să citim. În cea de-a patra zi, Maria desenează pe o foaie mare de hârtie visul ei. Se desenează într-o casă spațioasă, așezată la o masă cu multe cărți în jur. Alături se desenează mare, îmbrăcată într-un halat alb. “Doresc să devin doctor când voi fi mare, să ajut mulți oameni. Pentru asta este nevoie să muncesc mult.”, îmi spune fetița cu un zâmbet adorabil.

Timpul să arătăm solidaritate este acum. Maria și frații ei nu mai pot aștepta. Refuz să cred că ei sunt doar niște cifre în niște statistici pe hârtie.

Alături de alți voluntari, în școlile care mă vor, mă voi opri, ne vom juca și voi povesti cu elevii, profesorii și părinții prezenți. Voi lăsa apoi o serie de activități practice precum dezvoltare socio-emoțională sau design thinking pentru preșcolari, școlarii mici și elevii de gimnaziu, pe care le-am pilotat cu succes în alte școli.

Anunțul complet și traseul, pe zile, aici: http://www.loveforlife.ch/1200kmPtEducatie.php

Fotografi proiect „Educație pentru viață” [1.10.2018 – 31.05.2019] >Despre mine și Asociația Love for Life

Am trăit 21 de ani în SUA, Elveția și Germania. Am fost în clasamentul mondial la tenis de câmp. Am studiat informatică, logică și știinte cognitive la facultatea lui Benjamin Frankling, University of Pennsylvania în Philadelphia, SUA. Am studiat matematică la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein. În vara lui 2017 m-am întors în România, unde desfășor proiecte educaționale cu Asociația mea Love for Life în România rurală. Misiunea proiectelor este “Niciun copil lăsat pe dinafară. Nicio comunitate rămasă în urmă”