#10 pentru siguranță

”#10 PENTRU SIGURANȚĂ”- o colaborare a instituțiilor M.A.I. în scopul siguranței elevilor din județul Bistrița-Năsăud

În perioada 7-20 septembrie, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Bistrița-Năsăud au derulat activități în cadrul Campaniei ”#10 pentru siguranță”  care i-a avut drept grup-țintă pe elevii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani, dar și pe cadrele didactice și părinții acestora.

Scopul campaniei a fost creșterea gradului de informare în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora, dar și transmiterea de recomandări preventive specifice de către fiecare instituție a M.A.I , în contextul debutului de an școlar.

Astfel, Inspectoratul de Poliţie Județean Bistrița-Năsăud alături de Instituţia Prefectului – Judeţul Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gelu Voievod”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au desfășurat în această perioadă activități care au implicat peste 5000 de elevi din 18 școli. Totodată, polițiștii, pompierii, jandarmii și specialiștii antidrog au stat de vorbă cu peste 1200 de părinți și profesori, oferindu-le soluții, sfaturi și recomandări preventive.

În perioada în care s-a desfășurat campania, zilnic au fost desfășurate activități, în sistem integrat, adaptate și destinate elevilor. Au fost organizate ateliere interactive pentru copii în curtea școlilor, iar elevii au interacționat cu reprezentanții M.A.I. și au primit din partea acestora pliante și flyere cu recomandări. De asemenea, au fost organizate simulări de comportament rutier corect – traversare regulamentară – și s-au probat ochelarii care simulează starea dată de consumul de substanțe psiho-active sau alcool.

Activități de acest gen au fost desfășurate în echipă, atât în școli, cât și cu ocazia unor evenimente precum ”Festivalului toleranței” – Rodna, ”Ziua Pompierilor”- Năsăud, ”Orășelul copiilor” organizat de O.N.G.- ul AMICUS în orașul Beclean.