Buletin de presă IPJ

Articole de îmbrăcăminte în valoare de 28.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, ridicate în vederea continuării cercetărilor, de către polițiști

În perioada 4-5 decembrie a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acționat pentru descoperirea și combaterea infracționalității din domeniul proprietății intelectuale. Astfel, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la 18 operatori și agenți economici din județul Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au descoperit în flagrant 2 infracțiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost descoperite 504 articole de îmbrăcăminte și accesorii susceptibile a fi contrafăcute, expuse spre comercializare către public în două magazine din orașele Beclean și Năsăud. Valoarea bunurilor susceptibile a fi contrafăcute se ridică la 28.189,5 lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot cu ocazia verificărilor desfășurate, polițiștii au constatat nereguli pe care le-au sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 26.500 lei. În total au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, 10 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor Legii12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, republicată, și una pentru nerespectare prevederile OUG 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Update:

Bănuit de comiterea unei tâlhării, un tânăr de 23 de ani se află în arest și va fi prezentat astăzi magistraților, cu propunere de arestare preventivă

La data de 5 decembrie a.c., tânărul de 23 ani a fost prezentat Judecătoriei Bistriţa cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Propunerea a fost admisă, iar față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Conducea un autoturism, deși nu avea acest drept

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 02.10, un echipaj de la Biroul Rutier Bistrița a oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe bulevardul Independenței din Bistrița.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 16 ani, din municipiu, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Material lemnos în valoare de peste 1000 de lei, confiscat de polițiștii Secției 5

La data de 5 decembrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive, pe linie rutieră, desfășurate,  polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat în trafic, pe raza comunei Târlișua, o autoutilitară care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deține documente legale pentru materialul lemnos transportat. Astfel, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 7 mc, în valoare de 1050 de lei.

Persoana în cauză, un bărbat de 40 de ani, din Braniștea, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.