”30 de ani de la Revoluție”

La împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia Română, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud organizează o expoziţie foto-documentară dedicată acestui eveniment major din istoria noastră, luând ca reper cronologic vizita lui Nicolae Ceauşescu în judeţul Bistrița-Năsăud din octombrie 1989, mergând până la primele alegeri libere, din mai 1990.

Demersul doreşte să exploreze şi o realitate cotidiană, rămasă cumva în umbra cercetărilor, prin expunerea de obiecte din perioada comunistă, pentru ca aceea epocă,
trăită de unii dintre noi, să fie mai bine înţeleasă de noile generaţii, realizând astfel o punte între trecut şi prezent, cu ochii spre viitor.

Transmitem mulţumirile instituţiilor noastre tuturor persoanelor care au dat curs invitaţiei de a dona documente şi obiecte referitoare la evenimentele din timpul Revoluţiei.

Vă aşteptăm pe 16 decembrie 2019, ora 11, la sediul Arhivelor Naţionale Bistriţa-Năsăud, ora 11, din str. Gării, nr. 3-5, să vizionăm împreună această expoziţie.

Dr. Cornelia VLAŞIN – şef serviciu Arhivele Naţionale Bistriţa-Năsăud

Ovidiu Victor Frenţ – prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud