Acțiune de binefacere

”Dăruind, vei dobândi” – 20 decembrie 2020 a fost ziua în care am readus zâmbetul pe fața a peste 1000 de copii din județul Bistrița-Năsăud

”A venit momentul să ne uităm mai atent în jurul nostru și să ajutăm. Nu mai putem fi indiferenți. Sunt mii de copii care au nevoie de noi, nu numai material. Sunt copii pentru care o vorbă bună și o îmbrățișare reprezintă speranța unui viitor mai bun. Pentru ei nu este important că nu au căldură suficientă în casă sau că mănâncă doar o dată pe zi, ci faptul că cineva ieri le-a trecut pragul și le-a dat o fărâmă de speranță. Ieri am văzut cum arată neputința și dezamăgirea părinților resemnați că nu pot mai mult de atât. Este datoria noastră morală să-i sprijinim cu ceea ce putem pe fiecare dintre ei.” – a spus  Părintele Doctor Emanuel Vidican

Acțiunea desfășurată în data de 20 decembrie 2020 a fost posibilă datorită parteneriatului realizat între Protopopiatul Ortodox Bistrița, reprezentat de pr. dr. Emanuel Vidican și Asociația Mission Happy Kids E.V, din Schorndorf  – Germania. Activitatea s-a desfășurat la Rodna, Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean și Livezile.

Mulțumim domnilor primari Grapini Valentin Iosif din Rodna și Simionca Traian din Livezile pentru toate eforturile de a identifica și a ajunge la copiii nevoiași, care au primit rechizite, îmbrăcăminte și alimente pentru Sfintele Sărbători. Fiecare copil în parte are câte o poveste tristă, care i-a înduioșat pe binefăcătorii veniți din Germania pentru a înmâna cadourile.

Satisfacția acestei acțiuni a fost nemărginită și a reprezentat doar primul pas dintr-un  proiect mai amplu, prin care reprezentații asociației din Germania își doresc deschiderea unei case de copii la Livezile și construirea unui viitor stabil pentru cât mai mulți copii aflați în situații dificile.

Mulțumim pe această cale, în primul rând Asociației Mission Happy Kids E.V., dar și voluntarilor prof. dr. Baci Alina Luciana, prof. Baci Alin Dinu, Vlad Cătălin și Hiriza Alexandru – membrii în Asociația Umanitară Polixnova, fără de care acțiunea nu ar fi putut avea loc.

Bunul Dumnezeu să le întoarcă însutit faptele bune pentru că au reușit să aducă zâmbetul pe buze, măcar câtorva copii din județ!

A consemnat

prof. dr. Baci Alina Luciana