Acțiuni ale forțelor de ordine

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiunile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine continuă.

În data de 10 iulie, jandarmii au desfășurat acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă în parcuri, zone de agrement, magazine, stații de alimentare cu carburant și magazine, fiind aplicate 15 avertismente scrise. Au fost verificate un număr de 33 de locații fiind legitimate 15 persoane.

 Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență, privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități, respectiv acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au acționat în sistem integrat, cu celelalte structuri pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe timpul stării de alertă în zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistrița, în zona teraselor, parcurilor,sălilor de jocuri, a centrelor comerciale și autogări, dar şi în mijloacele de transport în comun. Totodată au fost verificate 174 de societati comerciale și legitimate peste 250 de persoane.

În cadrul acțiunilor, la care au participat 42 de polițiști și polițiști locali, jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului, au fost constatate și aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.495 lei. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 3 certificate de înmatriculare și 1 set plăcuțe de înmatriculare și au constatat o infracțiune flagrantă

______

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

? Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.