Acțiuni ale forțelor de ordine

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud:

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultimele 24 de ore cu verificări executate în mijloacele de transport în comun și în magazine. De asemenea, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în interiorul a 10 societăți comerciale. Au fost verificate în total 85 de locații, fiind aplicate 4 de sancțiuni, în valoare de 750 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Acțiuni de acest gen vor fi organizate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiunile punctuale desfăşurate au participat 32 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, precum și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 34 de societăți comerciale, au fost legitimate și verificate 46 de persoane și 32 de autovehicule. În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 11 sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.500 de lei. Din totalul acestora, 5 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier și de altă natură.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

? Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.