Acțiuni de prevenire

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud:

Jandarmii continuă acțiunile punctuale pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus cu verificări executate în stațiile de alimentare cu carburanți, dar și în magazine și mijloace de transport în comun. Au fost verificate în total 19 de locații, fiind aplicate 21 sancțiuni, astfel: 2 amenzi în valoare de 1.000 de lei și 19 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind legitimate 41 de persoane.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi. Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile emise de către autorități, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități, respectiv execută acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Acțiuni de acest gen vor fi organizate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul urmărit fiind prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiunile punctuale desfăşurate au participat 33 de polițiști, jandarmi, polițiști locali dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Astfel, ieri, 8 iulie a.c., au fost verificate 122 de societăți comerciale, au fost legitimate și verificate 168 de persoane și 38 de autovehicule.

În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 22.000 de lei. Din totalul acestora, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 pentru nerespectarea HG 984/2005, 3 pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier și de altă natură.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

? Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.