IPBN: Acțiuni forțe de ordine

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud

Acțiunile punctuale ale jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, continuă cu verificări privind respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. A fost verificată respectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, respectiv cea a distanțării sociale în piețe, respectiv terase și magazine. Au fost verificați și comercianții aflați în piața din orașul Năsăud.

Au fost aplicate 17 sancțiuni: 12 amenzi de 5.550 lei și 5 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificate un număr de 51 de locații.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun și în regim taxi.

La activităţile desfăşurate au participat 74 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor punctuale de ieri, 16 iulie a.c., au fost verificate 180 de societăți comerciale, au fost legitimate peste 200 de persoane și verificate 110 autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei și au fost confiscate bunuri alimentare în valoare de 1100 de lei.

______

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.