Acțiuni forțe de ordine

Un coș de fum de la o casă din municipiul Bistrița s-a aprins iar jandarmii bistrițeni au intervenit și au sesizat pompierii

În noaptea de Crăciun o casă ar fi ars dacă acest lucru nu ar fi fost sesizat de către jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil care se aflau într-o acțiune de patrulare în zona Subcetate. Aceștia au observat că ieșea fum de sub acoperiș și scântei pe coșul de evauare  și au solicitat imediat intervenția pompierilor la fața locului. Imediat jandarmii i-au trezit pe proprietari, doi bunici de 71 de ani și au încercat limitarea extinderii incendiului,  astfel fiind limitate pagubele produse.

Au umblat la colindat și s-au întâlnit cu jandarmii

Cu toate recomandările făcute de către autorități au existat și bistrițeni care au ținut neapărat să se întâlnească în grup mai mare de 6 persoane și să meargă la colindat. Din păcate aceștia s-au întâlnit cu jandarmii și cele 8 persoane au fost sancționate cu câte 500 de lei pentru constituirea unui grup pietonal mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

De asemenea, tot în noaptea de Ajun jandarmii au mai depistat în aria de competență 7 persoane care mergeau la colindat cu toate că era trecut de ora 23.00. Cei în cauză au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de liberă circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu amenzi în valoare de 1.500 de lei și 4 avertismente scrise.

În Ajunul Crăciunului, jandarmii au mai aplicat sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru nerespectarea măsurilor privind distanțarea fizică și protecția individuală. În total au fost aplicate 29 de sancțiuni, astfel: 13 amenzi în valoare de 5.800 de lei și 16 avertismente scrise.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

………………………………………………………………………………………………………………………………….

ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2 
 
Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, forțele de ordine desfășoară în permanență activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020
 
Ieri, 24 decembrie, la nivel județean, peste 120 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 14 acțiuni punctuale, la care au acționat, în sistem integrat, 77 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.
 
Astfel, au fost verificate peste 2300 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 133 de societăți comerciale, iar în cadrul acţiunilor, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus, și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.
 
De asemenea, au fost oprite pentru control 124 de mijloace de transport, iar conducătorii auto au fost atenționați de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 79 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 de lei. Din totalul acestora,16 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulațiev, în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.
         
Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD