Acțiuni forțe de ordine

INSTITUȚIA PREFECTULUI

Comunicat de presă 26.03.2020 ora 12:50

Toate structurile din dispozitivul de ordine și siguranță publică din județul Bistrița-Năsăud acționează, în sistem integrat, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

Având în vedere prevederile Ordonanţelor militare în vigoare, polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „GELU VOIEVOD” Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”GENERAL GRIGORE BĂLAN” Bistrița au continuat activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 218 poliţişti, 73 de jandarmi şi 62 de poliţişti locali.

Astfel, polițiștii au verificat 318 societăți comerciale și 2294 de persoane privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării, iar cu ocazia controalelor efectuate nu au fost constatate nereguli.

Jandarmii au verificat 511 de persoane, din 302 de locații, din 81 de localități, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării.

În ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea ordonanțelor militare 2 și 3, polițiștii și jandarmii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 80.000. de lei.

Totodată, forțele de ordine desfășoară misiuni de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetățeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.