Acțiuni în context Covid

Activitățile desfășurate duminică, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2,  de către forțele de ordine, în contextul Legii nr. 55 din 2020

La data de 28 martie a.c., 146 de polițiștii, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, cât și 90 de jandarmi, au continuat verificările în context COVID. Au fost organizate 14 acţiuni punctuale de către Inspectoratul de Poliției Județean Bistrița-Năsăud și 30 de misiuni organizate de Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, ieri, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 1900de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 182 de operatori economici și 159 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii împreună cu jandarmii și poliția locală au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.250 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

Exemplificam: Polițiștii Secției 1 Politie Rurală Bistrița, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bistrița Năsăud, au întrerupt o reuniune privată pe raza localității Jelna. Forțele de ordine au constatat faptul că, 6 persoane participă la un eveniment privat, care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV 2. Astfel, au fost legitimate persoanele implicate și au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment, evenimentul fiind întrerupt.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare.