Acțiuni în sistem integrat

Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2

În ultimele 24 de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 199 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 214 persoane plasate în carantină la domiciliu.

De asemenea, au mai fost legitimate 114 persoane, au fost oprite pentru verificări 78 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 47 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 40 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 6700 de lei. Din totalul acestora, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 în cuantum de 1500 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Polițiștii vor acționa în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.