Acțiuni pe linie silvică

Acțiuni pe linie silvică, desfășurate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința 

La data de 26 august a.c., în intervalul orar 11:00-13:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos, pe raza de competență.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii i-au depistat, în flagrant, pe doi bărbați, ambii din comuna Matei, în timp ce tăiau fără drept arbori, dintr-o pădure de pe raza comunei Lechința.

A fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Experimental Lechința cantitatea de 3,88 mc material lemnos, în valoare de valoare de 1589,8 lei. Cei doi au fost sancționați contravențional, conform Legii 171/2010. De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării și un motoferăstrău, folosit la săvârșirea contravenției.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii Secției 3 au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară, condusă de o femeie de 25 de ani, din Bistrița Bârgăului, care transporta cherestea, în valoare de aproximativ 700 de lei, fără documente legale de transport.

Femeia a fost sancționată contravenţional cu avertisment, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.