Activități Filantropia Ortodoxă

În contextul pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, poartă de grijă în continuare, oamenilor singuri, sărmani, bătrâni și bolnavi și a celor aflați în stare critică.

Cantina socială Sfânta Filofteia din Piața Unirii Nr. 9 asigură hrana pentru toate persoanele fără adăpost aflate în izolare la adăpostul pus la dispoziție de Primăria Bistrița.

80 de porții se oferă, în continuare, la pachet, beneficiarilor aflați în evidența Cantinei Sfânta Filofteia și se asigură hrana pentru majoritatea persoanelor fără adăpost de la Centrul de noapte al Primăriei Bistrița de pe str. I. L. Caragiale, cu un total de peste 100 de porții oferite zilnic.

De asemenea oferim, în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstince și bolnave, aflate în autoizolare. (Info. Tel. 0749404795)

Serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu Sfântul Nectarie, prin cei 12 asistenți medicali generaliști, oferă ajutor semnificativ oamenilor care suferă de afecţiuni acute şi/sau cornice asigurând la domiciliul pacienților servicii medicale recomandate de către medicii de familie sau de medicii din ambulator. În prezent sunt îngrijiți 21 de pacienți pe raza întregului județ.

Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Tîrlișua oferă ocrotire pentru 100 persoane vârstnice, asigurându-le asistență medicală, socială și spirituală.

Serviciul de Ambulanță și Transport Dializă efectuează în continuare transporturi medicale sanitare neasistate de către șoferi, ambulanțieri și asistenți medicali care își practică profesia cu înaltă probitate morală, în condiții de igienă foarte bune, punând în aplicare toate măsurile de precauție specifice pentru infecțiile de SARS-CoV 2.

Toate aceste activități sunt desfășurate de ostenitorii Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud care au ca deziderat iubirea Mântuitorului Iisus Hristos: ”mai mare dragoste decât aceasta nu poate avea cineva decât să își pună viața pentru semenii săi.” (In, 15, 13)

Cei care doriți și puteți, Vă rugăm să sprijiniți activitățile noastre prin donații de bani, alimente și fructe la sediul Cantinei sociale Sfânta Filofteia din Piața Unirii nr. 9 (sediul Protopopiatului Ortodox) de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00.

www.filantropiabistrita.ro

ASOCIAŢIA „FILANTROPIA ORTODOXĂ” FILIALA BISTRIŢA-NĂSĂUD

CIF: 31017916

RO09RNCB0038130592410001 – BANCA BCR – Bistriţa

“Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Mt. 25, 40)