Alegeri locale la Rebra

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

REBRA: Alegeri locale

*Situația finală

La ora 21.00, procesul electoral la cele 2 secții de votare constituite s-a încheiat, pe parcursul zilei nefiind înregistrate incidente electorale de natură penală sau contravențională.

Până la finalizarea procesului de vot au fost  primite în total 20 de notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, toate cele 20 de notificări fiind infirmate.

În continuare, polițiștii și jandarmii se vor afla în teren pentru menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și prevenirea oricăror încălcări ale legii.

Le mulțumim cetățenilor care în timpul exercitării dreptului de vot au dat dovadă de responsabilitate și au respectat prevederile legale.

*Situația până la ora 18.00

Procesul electoral se desfășoară în condiții normale, nu au fost întegistrate evenimente negative și nu au fost constatate contravenții sau infracțiuni electorale.

De la ultima actualizare, au mai fost primite încă 5 semnalări SIMPV. Astfel, până la ora 18.00 au fost înregistrate16 semnalări privind înscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, iar în urma verificărilor efectuate au fost infirmate 15 și una este în curs de clarificare.

Polițiștii și jandarmii continuă acțiunile pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

*Situația până la ora 15.00

Până la această oră, procesul electoral în comuna Rebra s-a desfășurat în condiții normale, fără evenimente negative, nefiind constatate contravenții sau infracțiuni electorale.

De la ultima actualizare, au mai fost primite încă 2 semnalări SIMPV. Astfel, din totalul de 11 semnalări privind înscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, în urma verificărilor efectuate,10 au fost infirmate, iar una este în curs de clarificare.

*** Pentru siguranța tuturor participanților, limitarea și prevenirea infectării cu virusul Sars-Cov-2 forțele de ordine implicate reamintesc importanța respectării normelor de protecție sanitară individuală.

*Situația până la ora 13.00

Până la această oră, procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale, nu au fost înregistrate evenimente negative. Totodată, până la această oră nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost primite 9 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, toate infirmate în urma verificărilor.

Pentru siguranța tuturor participanților, limitarea și prevenirea infectării cu virusul Sars-Cov-2 forțele de ordine implicate reamintesc importanța respectării normelor de protecție sanitară individuală.

****Situația până la ora 10.00

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului electoral în comuna Rebra, peste 20 de polițiști și jandarmi sunt angrenați astăzi în activități specifice cum ar fi: paza celor 2 secții de votare constituite, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea unor incindete și evenimente negative. Totodată, forțele de ordine acționează permanent pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Pentru intervenția efectivă la incidentele semnalate, polițiștii angrenați în paza și protecția secțiilor de votare sunt sprijiniți de patrulele de poliție și jandarmi, aflate în dispozitivul curent de intervenție care își desfășoară activitatea în zonă și de către echipe operative, pregătite să intervină la nevoie.

Până la această oră nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost primite 5 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni. Dintre acestea, 4 sunt infirmate, iar una este în curs de verificare.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte normele de protecție impuse și să poarte în mod corect masca de protecție.

****

La activitățile de astăzi participă polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, Poliției Orașului Năsaud și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.