Alegeri prezidențiale 2019

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA ALEGERILOR PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019

Conform raportului privind acțiunile desfășurate pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României, raport stabilit în data de 6 noiembrie a.c., în județul Bistrița-Năsăud sunt organizate 313 secții de votare din care 83 în mediul urban și 230 în mediul rural.

Numărul alegătorilor la data de 22.10.2019, potrivit operațiunilor curente efectuate la nivelul primăriilor în Registrul electoral și a datelor furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă este de 261689 alegători înscriși în listele electorale permanente și 245818 alegători posesori de cărți de identitate.

Pentru cele 313 secții de votare organizate la nivelul județului, s-au atribuit
un număr de 288750 buletine de vot.

Faptul că numărul de buletine de vot atribuite secțiilor de votare este mai mare decât cel al numărului de alegători este justificat de Legea 370/2004 art. 32 alin.2 care spune că buletinele de vot se imprimă în atâtea exemplare câți alegători sunt în circumscripție, cu un supliment de 10%.

Acestea, împreună cu celelalte materiale necesare la secțiile de votare pentru desfășurarea procesului de votare vor fi transportate mâine, 09 noiembrie a.c., de delegații Instituției Prefectului împreună cu pază înarmată din cadrul MAI, și vor fi repartizate și predate primăriilor fiecărui UAT, acestea urmând a fi preluate de președinții fiecărei secții de votare.