ANCR: Concurs județean

Lansarea concursului județean de educație patriotică ,,Eroul din familia/localitatea mea”, ediția a II-a (2021)

Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala județeană Bistrița-Năsăud, colonel ,,Liviu Rusu” anunță lansarea Concursului județean de educație patriotică ,,Eroul din familia/localitatea mea”. Aflat la cea de-a doua ediție și adresat elevilor de gimnaziu și liceu, concursul își propune să cultive în rândul tinerei generații sentimente de admirație și respect față de înaintașii care s-au jertfit pentru țară și să premieze cele mai bune lucrări realizate de elevi.

Structurat pe două secțiuni-gimnaziu și liceu, concursul constă în elaborarea unui referat/lucrare de cercetare despre un erou din familia sau localitatea de domiciliu a elevilor sau părinților elevului, căzut în luptele din Primul sau Al Doilea Război Mondial, victimă a regimului comunist ori care s-a jertfit în răscoale sau revolte.

Perioada de elaborare a lucărilor și de înscriere la concurs este cuprinsă între 1 martie și 10 mai 2021. Concursul se desfășoară online, participanții înscriindu-se la concurs pentru trimiterea lucrării, a fișei de înscriere și a declarației de consimțământ la adresa: culteroibn@yahoo.com.

Pentru fiecare secțiune se acordă trei premii în bani (premiul I- 120 lei, premiul II-100 lei; premiul III-80 lei), 3 mențiuni și diplome de participare. Pe lângă aceste diplome și pemii, toți participanții la concurs primesc cărți și rechizite școlare. În acest an, premierea va avea loc în preajma Zilei Eroilor (10 iunie) data exactă a evenimentului urmând să fie anunțată ulterior.

Mai multe informații despre regulamentul concursului pot fi găsite pe pagina de Facebook a Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala județeană ,,Colonel Liviu Rusu”.

                                                                 ***

La prima ediție a concursului, desfășurată în anul 2020, au participat un număr de 22 de elevi (15 elevi de gimnaziu, 7 elevi de liceu), reprezentând 10 unități școlare din județul Bistrița-Năsăud. Toți elevii participanți au primit diplome și premii în cadrul Simpozionului județean ,,Eroii județului Bistrița-Năsăud, eroii neamului nostru”, desfășurat la data de 4 octombrie 2020 în localitatea Blăjenii de Jos, la muzeul ce poartă numele generalului ,,Grigore Bălan”, eroul dezrobirii Ardealului.

                                                                 ***

Cu respect,

Col. (rez) Gheorghe Tanco

Președinte Asociația Națională ,,Cultul Eroilor”

Filiala județeană Bistrița-Năsăud ,,Colonel Liciu Rusu”