Apelul prefectului

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prefectul Stelian Dolha transmite:

”Din păcate, răspândirea coronavirusului este o realitate care ne-a cuprins țara și județul, iar numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

Asta înseamnă că nu se mai respectă măsurile de protecție, de igienă, de distanțare socială, măsuri pe care am încercat să le integrăm în normalitatea vieților noastre în timpul stării de urgență.

Dacă în acele 30 de zile de stare de urgență, județul nostru era exemplar în ce privea numărul redus de cazuri de coronavirus, acum suntem în pericol!

Acțiunile de verificare și control ale forțelor de ordine sunt intensificate, dar este nevoie de mai mult decât atât. Fac un apel la conștiința dumneavoastră, dragi cetățeni! Amintiți-vă pentru ce am luptat în acea lună de stare de urgență când viețile ni s-au oprit, când am stat departe de cei dragi. Măsurile de relaxare însemna revenirea treptată la obiceiurile noastre, la muncă, la activitățile obișnuite, integrând lucrurile învățate în perioada stării de urgență. Măsurile de relaxare și starea de alertă în sine sunt un test pe care am crezut că îl vom trece cu bine. Dar nu este așa. Peste 600 de îmbolnăviri la noi în județ, 55 de decese, focare la centre de îngrijire a vârstnicilor sau chiar în rândul cadrelor medicale… Toate acestea nu sunt doar cifre, sunt frații, părinții, soții noștri!

Dragi cetățeni, nu lăsați garda jos în fața acestui inamic invizibil! Efectele pe care le are pot fi din cele mai grave! Vă încurajez să vă luați toate măsurile de protecție și sunt alături de voi!”