BJBN: Concursul ”Orizonturi”

“ORIZONTURI” – concurs de creaţie literară – 

Concursul, aflat la cea de a XXV-a ediţie şi organizat de Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud pentru a sărbători ziua de 1 Iunie, se adresează elevilor din clasa a IV-a  şi ciclul gimnazial din judeţ care iubesc literatura, au talent literar şi au creaţii literare proprii dar nu au debutat în volum.

Premierea concursului se va face, joi, 06 iunie 2019, începând cu ora 13:00, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud.

Tematică concursului este la alegerea participanţilor.

Concursul se va desfăşura pe 2 secţiuni:

  • poezie
  • proză (proză scurtă, literatură pentru copii, literatură umoristică, literatură SF)

Fiecare participant poate trimite creaţii pentru una dintre secţiuni.

Pentru a fi admişi în concurs, concurenţii vor respecta „Regulamentul de participare” şi vor completa „Fişa de înscriere”.

Relații: Secția Împrumut pentru copii, Telefon : 0363/401355, Int.105

REGULAMENTUL DE PARTICIPARE

Tematica creaţiilor va fi la libera alegere a participanţilor.

Un elev poate trimite lucrări doar pentru una dintre secţiuni.

Lucrările participante vor fi redactate in aplicaţia Word cu caractere Times New Roman de 14 şi spaţiere la un rând și jumătate.

Ttilul lucrării va fi scris cu majuscule, în acelaşi format.

Lucrările însoţite de fişele de înscriere la concurs vor fi depuse la sediul Bibliotecii Judeţene “George Coşbuc”, secţia “Împrumut pentru copii”, până la data de 28 mai 2019, ora 18:00, cel mai târziu, într-o mapă personală .

Pentru secţiunea poezie, se vor trimite, obligatoriu, 3 texte ale aceluiaşi autor.

Pentru secţiunea proză, textul se va încadra în maxim 3 pagini.

Textele primite pentru concurs nu se înapoiază participanţilor, indiferent dacă sunt premiate sau nu.

Pentru că d-voastră (cadru didactic) sunteţi cei mai în măsură să cunoaşteţi potenţialul micului creator, vă sugerăm să realizaţi o preselecţie a lucrărilor propuse.

Juriul va fi constituit din profesori de literatura română, bibliotecari şi personalităţi ale vieţii literare bistriţene.

Se vor acorda premii (I, II, III şi 3 menţiuni) în cărţi şi diplome pentru fiecare secţiune, pe 3 categorii de vârstă: clasa a IV-a, clasele V-VI şi clasele VII-VIII.

Textele premiate vor fi lecturate/recitate în public, fiecare autor rămânând să aleagă un fragment din text/una dintre poeziile premiate pentru a o prezenta.

Câştigătorii vor fi anunţaţi luni, în data de 03 iunie 2019, după ora 16, prin publicare pe site-ul/pagina facebook a bibliotecii.

Înmânarea premiile şi diplomelor pentru micii creatori va avea loc joi, 06 iunie 2019, începând cu ora 13.00, într-un cadru festiv, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene George Coşbuc Bistrița-Năsăud.

Câstigătorii şi toţi participanţii vor fi invitaţi aici să sărbătorească speranţa, reveria, literatura, copiii şi copilăria.

Vă aşteptăm!