BJBN: Cursul de limba engleză

ZECI DE BISTRIȚENI ÎNVAȚĂ GRATUIT LIMBA ENGLEZĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „GEORGE COȘBUC” BISTRIȚA-NĂSĂUD

Începând din luna noiembrie 2019, zeci de bistrițeni de toate vârstele, vin în fiecare săptămână la mediateca Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud pentru a participa la cursurile gratuite de limba engleză oferite de această instituție și susținute, ca voluntară, de Daciana Sărățean. Cei mai mulți, sunt elevi din clasele primare. „Eu vin la curs din a doua sau a treia săptămână și îmi place foarte mult aici. Copiii sunt de treabă, iar doamna este foarte drăguță, ne învață foarte multe lucruri. Eu fac și la școală limba engleză, iar aici pot spune că repet. Mai ales că avem și acest televizor foarte mare și doamna ne arată lecțiile pe ecranul lui”, spune Bert Laris, elev în clasa a IV-a. Se pare că acești copii vor să învețe limba engleză chiar mai repede decât o fac la școală. „Eu merg cu familia în alte țări și vreau să știu vorbi engleza cât mai bine. Până acuma am învățat câteva lucruri, printre care și să adresăm întrebări” precizează Miriam, elevă în clasa a III-a.

Unii dintre copii sunt însoțiți de părinți, care îi așteaptă răbdători, răsfoind publicațiile aflate pe masa din antecamera mediatecii. „Este o inițiativă foarte bună a Bibliotecii Județene, pentru că le oferă copiilor posibilitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele de limba engleză, de cultură engleză și americană. Eu am o fetiță care vine la acest curs, este în clasa a III-a și, chiar dacă face și la școală limba engleză, suplimentul acesta este binevenit, mai ales că ei îi place foarte mult aici și de aceea venim în fiecare săptămână. Eu sunt foarte mulțumit de ceea ce văd că se petrece aici!” spune Ionuț. „Dacă mi-ar fi permis timpul, aș fi venit și eu regulat la acest curs” spune d-na Mariana, care îl așteaptă pe băiatul său, și este completată de o altă mamă: „Băiețelul meu are zece ani și este foarte mulțumit, chiar este mai entuziasmat decât la școală. De fiecare dată are ceva să-mi spună din ceea ce a învățat aici” (Delia).

Daciana Sărățean a absolvit facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca, după care a plecat din România, în urmă cu 13 ani și a urmat cursurile Universității McGill din Quebec. În cadrul pregătirii sale în Canada, ea a făcut un master în știința informației, ceea ce astăzi cuprinde inteligența de business, managementul cunoașterii și biblioteconomie. S-a întors în țară definitiv și inițiativa susținerii acestui curs gratuit de limba engleză la BJGCBN i-a aparținut. „Copiii sunt foarte receptivi la ceea ce facem noi. Cel mai important lucru este ca ei să se distreze, să învățăm prin ludic să asimilăm informația nouă. Sunt atenți, colaborează, răspund la absolut orice întrebare. Aceasta și este ideea cursului, să facem engleză interactivă. Sigur, noi oferim aici noțiunile de bază, pentru nivelul începători și se vede că unii dintre copii au aceste noțiuni, dar pentru ei este un review, recapitulează ce au făcut la școală și își consolidează cunoștințele. Și pentru mine este ceva relaxant!”, mărturisește Daciana Sărățean.

Pentru că numărul inițial al celor înscriși a fost foarte mare, cursul gratuit de limba engleză de la mediateca Bibliotecii Județene George Coșbuc se desfășoară pe serii, în zilele de luni, marți și joi, de la ora 18.00. Dacă luni și marți participă preponderent elevi, în seara de joi sunt doar adulți la curs. „Este foarte frumos conceput, ușor de parcurs, este super! Felicitări doamnei profesoare!” spune Rodica Tătar, la încheierea uneia dintre întâlniri.

Cursul se va încheia cu ședințele din ultima săptămână a lunii februarie.

www.bjbn.ro