B. 81 Mec.: Schimbare de comandă

Schimbare de comandă la Brigada 81 Mecanizată

Sâmbătă, 2 mai, la sediul Comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” a avut loc, într-un cadru restrâns și cu respectarea măsurilor de distanțare socială,  ceremonia militară de predare a comenzii marii unități.

Activitatea a fost condusă de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Iulian Berdilă.În prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie ”GEMINA”, generalul maior dr. Dorin Blaiu și a reprezentanților autorităților publice locale, locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”, colonelul dr. Ioan-Marian Cristurean a predat comanda și Drapelul de luptă colonelului dr. Cornel-Traian Scurt.

În semn de respect şi recunoaştere a meritelor şi profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul celor douăzeci de ani de carieră în cadrul brigăzii, timp în care a îndeplinit numeroase funcții, colonelul dr. Ioan-Marian Cristurean a primit un steag de identificare şi o plachetă din partea militarilor din comandamentul brigăzii.

***

Noul comandat al marii unități, colonelul dr. Cornel-Traian Scurt este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” și al Academiei de Înalte Studii Militare, specializarea Arme Întrunite, iar pe parcursul celor 29 de ani de carieră a parcurs toate treptele ierarhiei militare, dobândind o experiență vastă în conducerea forțelor. 
Este veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni în Afganistan, executate alături de Șoimii Carpaților, pe care i-a comandat cu mândrie în perioada 2009-2016.

Începând cu luna octombrie 2017, până în prezent, a îndeplinit funcția de locțiitor al  comandantului Brigăzii 282 Blindate ”Unirea Principatelor”