Bucuria dăruirii la Școala 1

Bucuria dăruirii la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița

În pragul sărbătorilor de iarnă, suntem cu gândul la fiecare dintre cei dragi, dorindu-ne să le aducem în suflet lumina creștină care să le umple sufletul cu bucurie! Bucurie pentru Nașterea Domnului, bucurie și recunoștință pentru tot ceea ce ne este dat să trăim, speranță și încredere că pășim pe drumul vieții alături de oameni buni care sunt acolo să ne ajute. Sunt doar câteva din gândurile frumoase care au împletit cu bucurie spiritul elevilor, cadrelor didactice, părinților și bunicilor, tuturor celor implicați în acțiunile caritabile care au avut loc la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița.

Avem convingerea că împreună am învățat că fiecare gest de dăruire și tot ajutorul dat, oricat de mărunt ar fi, contează!  Implicarea copiilor în derularea acestor acţiuni, este o etapă importantă în formarea caracterului și noi toti îi ajutăm astfel să-și dezvolte valori etice, religioase și morale, să fie mai apropiați de cei care au într-adevăr nevoie de ajutor și de afecțiune.

Luna decembrie a fost marcată de trei astfel de acțiuni caritabile la Școala Gimnaziala Nr. 1 Bistrița, aducând bucurie în inimile noastre. Astfel, s-au colectat pachete cadou și ajutoare în alimente și produse de igienă personală pentru copiii orfani de la Mănăstirea Podul Coșnei. Mulțumim doamnelor profesoare Elena Borș și Alina Petri, are au coordonat acest proiect.

Târgul de Crăciun, coordonat de cadrele didactice din Catedra de Limbi Moderne a adus ca în fiecare an multă bucurie în rândul elevilor care au confecționat obiecte decorative de Crăciun, au gătit împreună cu mămicile lor produse de casă și au dăruit din carțile și jucăriile lor. Am reușit împreună să strângem o sumă considerabilă care a ajutat patru mămici bolnave ale unor copii din școala noastră.

Ziua de 19 decembrie a fost una plină de emoție, când în curtea școlii noastre a răsunat magia colindelor de Crăciun care au bucurat inimile tuturor celor prezenți la Concertul Caritabil organizat de cadrele didactice ale școlii. Le mulțumim copiilor pentru momentele artistice minunate, cadrelor didactice care i-au îndrumat, grupului vocal al școlii si doamnei profesoare care i-a pregătit, precum și părinților și bunicilor care au ascultat frumoasele colinde cântate de toate cadrele didactice ale școlii! Au fost momente de neuitat, care au sădit în sufletele tuturor credință, speranță și recunoștință!

Zâmbetele celor mici ne-au bucurat enorm, având convingerea că darurile primite au venit ca o binecuvântare pentru copiii orfani de la mănăstire și donațiile în bani pentru mămicile suferinde ale școlii noastre, acum, în prag de sărbători. Menționăm că fiecare mămică a primit suma de 4260 lei.

Vă mulțumim pentru toată implicarea, dăruirea și deschiderea față de astfel de acțiuni, stimați părinți și dragi copii ai școlii noastre!

Ne rugăm pentru sănătatea mamelor suferinde și pentru bucuria copiilor dumnealor. Vă dorim Crăciun Fericit și un an nou frumos, cu liniște sufletească și bucurie în familie!

Cu recunoștință și considerație,

Prof. Cîmpeanu Veronica, responsabil Catedra de Limbi Moderne