Buletin de presă IPJ

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, în contextul Floriilor ortodoxe și Paștelui catolic

La data de 20 aprilie a.c., în Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au luat toate măsurile pentru ca procesiunea religioasă „Marșul Floriilor” să se desfășoare în condiții de siguranță. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane și nu au fost înregistrate evenimente negative. De asemenea, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate în județ, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale.

La data de 20 aprilie a.c., pe D.N. 17C, pe raza localității Romuli, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 21 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere.

De asemenea, la aceeași dată, pe D.N. 15A, pe raza localității Viile Tecii, polițiștii Secției 1 l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din Teaca, în timp ce conducea un moped, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 21 aprilie a.c., pe raza localității Cociu, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 60 ani, din Prundu Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul în cauză nu este înmatriculat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale, fiind continuate cercetările.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână au fost desfășurate acțiuni pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu animale

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu polițiștii de la economic, investigații criminale, acțiuni speciale, precum și din cadrul secțiilor 7 și 6 au organizat și desfășurat o acțiune pe raza comunei Rodna, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, a evenimentelor rutiere, precum și a comerțului ilicit cu animale.

Cu ocazia controalelor desfășurate, au fost constatate și aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 conform Legii 12/1990, 11 conform OUG 195/2002, 4 conform Legii 61/1991, 2 la Legea 171/2010 și una conform HG/984/2005, în valoare totală de peste 36000 lei. Totodată, au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

De asemenea, ca urmare a neregulilor constatate, au fost ridicate în vederea confiscării 12 porci, 3 mc de material lemnos și contravaloarea unor produse alimentare în sumă de 100 lei. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Sanitar – Veterinare și Siguranță a Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Tot în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat-o pe o femeie de 38 ani, din Târgu Mureș, în timp ce comercializa în piaţa agroalimentară din Rodna un număr de 22 de parfumuri care purtau reprezentări grafice ce indicau mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată, pentru produse identice sau similare.