Buletin de presă IPJ

ACȚIONĂM CONSTANT PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI. Acțiuni preventive pe linie rutieră, dar și pentru combaterea delictelor silvice.

La data de 3 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tiha Bârgăului au desfășurat o acțiune pe linia combaterii, deținerii și transportului de material lemnos, pe raza comunei Tiha Bârgăului. Astfel, au fost efectuate controale în trafic, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 de lei, ambele conform Legii 171/2010. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 15,6 mc de material lemnos, în valoare de 2645 de lei.

În orașul Beclean și pe raza Secției 4 Poliție Rurală Beclean, în intervalul orar 10.00-12.00, polițiștii au acționat pentru siguranța traficului rutier, astfel că au oprit și controlat 46 de autoturisme și au legitimat aproape 80 de persoane. Pentru abaterile la regimul rutier constatate au fost aplicate 17 sancțiuni, iar ca măsură complementară au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în intervalul orar 19.00-21.00, polițiștii din Năsăud și cei ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au desfășurat acțiuni de monitorizare a traficului rutier, pe raza comunelor Dumitra și Telciu, ocazie cu care au fost verificate 28 de autoturisme și legitimate 32 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.190 lei, a fost reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere fără permis.

La data de 3 iunie a.c., cu ocazia cercetărilor efectuate în dosarul penal întocmit, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 22 de ani, din Șieuț, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost depistat de polițiști pe drumul județean 154C, în localitatea Sebiș, în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis pentru vreo categorie de autovehicule și aflându-se sub influența alcoolului ( 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În cursul acestei zile va fi prezentat magistraților din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunerea de arestare preventivă.

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/politistii-sectiei-1-politie-rurala-bistrita-i-au-depistat-si-oprit-la-timp-infractiuni-contra-sigurantei-circulatiei-pe-drumurile-publice-depistate-in-flagrant-de-politisti