Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

TREI UMĂRIȚI INTERNAȚIONAL, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII BISTRIŢENI

Trei bărbați din Reteag, pe numele cărora autorităţile străine au emis mandate europene de arestare, au fost depistați de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat doi bărbați, de 48 de ani, respectiv 52 de ani, ambii din Reteag, care erau urmăriți internațional.

Pe numele celor doi, autoritățile judiciare din Italia au emis mandate europene de arestare. Bărbatul de 48 de ani are de executat unui rest de pedeapsă de 4 ani, 11 luni și 29 zile închisoare dintr-o pedeapsă totală de 6 ani, aplicată pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate membrilor de familie, violență sexuală, hărțuire, furt și amenințare, pe teritoriul Italiei. Pe numele bărbatului de 52 de ani, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 6 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere sau menținere în stare de sclavie și rele tratamente aplicate membrilor de familie, pe teritoriul Italie.

De asemenea, la aceeași dată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Beclean și Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din Reteag, urmărit internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 12 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală (viol), pe teritoriul Spaniei.

Pentru depistarea celor trei urmăriți, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva celor trei ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând să fie prezentați Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Măsuri preventive, dispuse împotriva unor persoane cercetate de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 11 iunie a.c., bărbatul de 30 de ani, din Poiana Ilvei, cercetat pentru conducere fără permis, a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

La aceeași dată, bărbatul de 55 de ani, din Rodna, cercetat pentru furt calificat, a fost prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar în prezent acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bistrița-Năsăud.