IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dosar penal pentru un bărbat în vârstă de 36 ani, din Teaca, care a condus un moped fără a deţine permis de conducere

**La data de 02 iulie a.c, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Teaca, a fost depistat de către poliţişti pe raza localităţii Pintic, în timp ce conducea un moped, fără a deţine permis de conducere.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Consecințele nepăstrării distanţei de siguranţă în mers:  Accident rutier, în oraşul Beclean, în care au fost implicate 3 autovehicule

** La data de 02 iulie a.c, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din cartierul Unirea, în timp ce conducea o autoutilitară, pe strada Mihail Kogălniceanu, din oraşul Beclean, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță în mers, a colizionat din spate un alt autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 18 ani, din Rusu Bârgăului.

Imediat după impact, un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Bistrița, care conducea un autovehicul pe aceeaşi direcţie de mers, a colizionat din spate autoutilitara care ar fi provocat evenimentul.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a bărbatului în vârstă de 18 ani. Fiind testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.                                                          

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Update: Tânărul în vârstă de 18 ani, din Budacul de Sus, depistat în noaptea de 02 iulie a.c. fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi fiind sub influența alcoolului a fost reținut

Tânărul în vârstă de 18 ani, din Budacu de Sus, care conducea un autoturism pe drumul judeţean 173 din mun. Bistriţa, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi având o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool în aerul expirat, a fost reținut de către poliţiştii Biroului Rutier, pe o durată de 24 de ore, urmând ca în data de 03.07.2020 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.        

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.