Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Urmeniş a fost călcat de un tractor în timp ce se odihnea pe câmp

** În seara zilei de 03 iulie a.c., un bărbat în vârstă de 38 ani, din Târgu Mureș, în timp ce conducea un tractor prevăzut cu cositoare, pe drumul comunal care face legătura între localitatea Câmp din judeţul Bistrița-Năsăud și localitatea Crăiești, din judeţul Mureș, având intenția de a intra pe un teren agricol,  a trecut cu cositoarea peste un bărbat în vârstă de 71 ani, din Urmeniș, care se afla întins în vegetația aflată pe sensul de deplasare al tractorului, în afara drumului comunal. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Mureș pentru acordarea de îngrijiri medicale, suferind traumatisme la nivelul picioarelor, dar şi mai multe răni la nivelul feței şi al întregului corp.

De asemenea, tractorul nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare sau înregistrare. 

 În urma testării conducătorului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud, fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Update: Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Dumitriţa, a fost reţinut de poliţişti  pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere

** La data de 03 iulie a.c, un tânăr în vârstă  de 22 de ani, din Dumitrița, a fost depistat de către poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie  Rurală Bistriţa, în timp ce conducea prin localităţile Dumitriţa şi Orheiu Bistriţei, un autovehicul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără permis de conducere, iar tânărul a fost reţinut de către poliţişti, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

În urma prezentării tânărului la Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, procurorul de caz a dispus faţă de acesta punerea în mișcare a acțiunii penale și plasarea sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Aveți grijă cum să asigurați autovehiculele! Autoturism furat din oraşul Beclean, după ce acesta a fost parcat pe un podeţ, având cheia în contact şi portierele deblocate

** În noaptea de 03 iulie a.c., persoane necunoscute au sustras, de pe un podeţ aflat pe strada Mihail Kogălniceanu, din oraș Beclean, un autoturism aparținând unei femei în vârstă de 33 ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a lăsat cheia în contact și portierele maşinii deblocate.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean, autoturismul a fost depistat abandonat pe raza localității Ileanda, din județul Sălaj.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost sustras de către o femeie în vârstă de 39 ani, din Beclean, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru furt.

Consecinţa neadaptării vitezei în curbe: vătămarea participanţilor la trafic care circulă regulamentar

** La data de 03 iulie a.c., un bărbat în vârstă de de 31 ani, din Rebra, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 17D, în localitatea Piatra, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul  direcţiei şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Borşa, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat  în gardul unui imobil.

În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului  auto  de 38 ani şi a celor 3 pasageri din auto care circula regulamentar. Cele patru persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar în urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Beclean, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 Dosar penal pentru o minoră în vârstă de 17 ani care a condus pe drumurile publice un autovehicul fără a deţine permis de conducere

**  În noaptea de 04 iulie a.c., o minoră în vârstă de 17 ani, din Șendroaia,  fost depistată în trafic, în localitatea Târlişua, de către poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Petru Rareş, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Aceasta a fost însoţită de către tatăl său, în vârstăde 46 ani, care se afla pe scaunul din dreapta al autoturismului.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dumitra: Consecinţele nepăstrării distanţei regulamentare în mers

**În dimineaţa zilei de 03 iulie a.c., un bărbat în vârstă  de 38 ani, din Telciu,  în timp ce conducea o autoutilitară prevăzută cu semiremorcă, pe DN 17C, pe raza localității Cepari,  pe fondul  neasigurării suficiente și a nepăstrării unei distanțe regulamentare în mers, a efectuat manevra de depășire a unui autovehicul oprit în fața acestuia, moment în care a  intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus regulamentar  de un bărbat în vârstă de 35 ani.

În urma impactului autoturismul care circula din sens opus  a fost proiectat în gardul și poarta de acces al unui imobil. În urma accidentului  a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care circula regulamentar, acesta suferind mai multe escoriații la nivelul feței, fără a fi necesară transportarea sa la o unitate spitalicească.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.            

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Orașului  Năsăud, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Update: Tânărul în vârstă de 18 ani, din Budacul de Sus, depistat în noaptea de 02 iulie a.c. fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi fiind sub influența alcoolului a fost plasat în arest la domiciliu.

Tânărul în vârstă de 18 ani, din Budacu de Sus, care conducea un autoturism pe drumul judeţean 173 din municipiul Bistriţa, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi având o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool în aerul expirat, reținut de către poliţiştii Biroului Rutier, pe o durată de 24 de ore, a fost prezentat în data de 03.07.2020 Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţa de acesta măsura arestului la domiciliu, începând cu data de 03.07.2020 până la data de 01.08.2020 inclusiv. 

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dosare penale pentru 3 bărbaţi care au condus în acest week-end sub influenţa băuturilor alcoolice

1. ** În noaptea de  05 iulie a.c., un bărbat în vârstă de 47 ani, din Livezile, a fost depistat în  trafic de către poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Bistriţa, pe raza localității Dipsa, având o alcoolemie pe peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Bistrița în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

2. ** În dimineaţa zilei de 04 iulie a.c., ora 09.45, un tânăr în vârstă de 20 ani,  din Podirei, fost depistat  în trafic de către poliţiştii Compatrimentului Rutier din cadrul Poliției Orașului Beclean,  pe DN 17, în oraşul Beclean,  având o alcoolemie pe peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Beclean în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

3. ** În noaptea de 05 iulie a.c., un tânăr în vârstă 21 ani, din Oarzina,  a fost depistat  trafic de către poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, în timp ce conducea un  autoturism prin localitatea Tîrlișua, pe DC 38A, , fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi  aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dosar penal pentru un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autovehicul fără a deţine permis de conducere

**În noaptea de 05 iulie a.c., un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Agrieş, a fost depistat în trafic  de către poliţişti, în timp ce conducea  pe DJ 171, în localitatea Tîrlișua, un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.