Buletin de presă IPJ

1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat – valoarea indicată de aparatul etilotest pentru un bărbat din Bistrița.

În noaptea de 13/14 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier au intervenit ca urmare a unui apel 112, conform căruia, pe strada Arțarilor din municipiul Bistrița, un autoturism înmatriculat în județul Cluj a acroșat doi separatori de sens. În urma accidentului, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

La fața locului a fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 47 de ani, din Bistrița. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

A refuzat testarea, dar i-au fost recoltate probe care vor stabili dacă a consumat sau nu alcool înainte de a se urca la volan

În seara de 13 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Mureșenii Bârgăului, care conducea un autoturism pe drumul național 17, prin localitatea Tiha Bârgăului.

Fiindu-i solicitat, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Conducea un autoturism, deși avea permisul anulat.

La data  de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Politie Rurală Năsăud l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 51 de ani, din Galații Bistriței, care conducea un autoturism pe o stradă din Dumitra.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are permisul de conducere anulat, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Astfel, polițiștii Secției 6 Poliției Rurală Năsăud au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Căutat la nivel național, depistat de polițiștii din Dumitra

La data de 13 iulie a.c., polițiștii Secției 6 Politie Rurală Năsăud, împreună cu polițiștii de la Investigații Criminale l-au depistat pe un minor de 16 ani, dispărut din data de 8 iulie 2020, dintr-un Centru de Plasament din județul Mureș.

Acesta se afla pe o stradă din localitatea Dumitra. A fost preluat de către polițiștii  Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud în vederea încredințării responsabililor centrului.