Buletin de presă IPJ

Nerespectarea normelor rutiere are consecințe grave!

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 30 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, aflându-se sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus nu este înmatriculat.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

ATENȚIE!!!

Conform art. 334 alin. 1 din Codul Penal: Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă.

Conform art. 335 alin. 1 din Codul Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Conform art. 336 alin. 1 din Codul Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.