Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Consecințele alcoolului la volan: două mașini avariate și dosar penal

La data de 20 iulie a.c., un bărbat de 58 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, ajuns într-o intersecţie cu sens giratoriu, nu ar fi acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din Caraș-Severin. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 58 de ani și negativ în cazul celuilalt. Bistrițeanului i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanţe.

I-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce, deși nu avea permis

Cu ocazia activităților preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o stradă din municipiul Bistrița. La volan a fost identificat un tânăr de 17 ani, din Ghinda, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat spre a fi condus de către fratele său, în vârstă de 24 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii Biroului Rutier l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Conducea o autoutilitară radiată din circulație, dar a fost oprit la timp de polițiști

La data de 20 iulie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În fapt, la data de 24 iunie a.c., a fost oprită în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care circula pe raza localității Șieu. La volan a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din Mărișelu.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că autovehiculul este radiat din circulație din ianuarie 2019. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.