Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dosar penal pentru deturnare de fonduri

Ladata de 22 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de deturnare de fonduri.

În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2020, doi soți de 52 și 49 de ani, ambii din Bistrița, în calitate de reprezentanți ai unei ferme agricole ar fi solicitat și primit subvenții pentru fermă, însă ar fi schimbat destinația banilor, folosindu-i în alte scopuri.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru deturnare de fonduri.

Înșelăciune și uz de fals, infracțiuni de care este bănuit un rebrișorean

La data de 22 iulie a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals și efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Din primele investigații efectuate a reieșit faptul că, un bătrân din Rebrișoara ar fi depus și solicitat autorităților încadrarea în grad de handicap pentru nevăzători, folosind documente medicale care atestau, în mod nereal, faptul că suferă de anumite afecțiuni.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că, din data de 25 februarie 2019, conform certificatului de handicap, bărbatul a fost încadrat în grad de handicap grav, cu asistent personal, cu valabilitate permanentă, pe baza unor documente cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost falsificate cu scopul de a beneficia de indemnizația respectivă.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  înșelăciune și uz de fals, iar cercetările continuă în acest caz pentru clarificarea cauzei.

Conducere cu alcoolemie- 2 infractiuni depistate, în flagrant, de polițiștii din Bistrița și cei ai Secției  7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 02.50, polițiștii au depistat și oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Mureș și care circula pe un bulevard din Bistrița.

A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 22 de ani, din Rebrișoara, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,41 mg/litru, alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

În urma celor constatate, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările.

***

La data de 22 iulie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în flagrant, în trafic, un bărbat de 34 de ani, din Lunca Leșului, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Acesta a fost depistat pe drumul județean 172C, pe raza localității Leșu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,82 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.