Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JDUEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Investigații efectuate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice în patru dosare întocmite pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals

La data de 29 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 2018-2020, patru femei cu vârste cuprinse între 26-33 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au declarat venituri nereale, ori au depus adeverințe care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute în perioada relevantă pentru calcularea indemnizației. Astfel, una dintre femeile în cauză a obținut lunar peste 6200 de lei.

Femeile care se află în atenția polițiștilor sunt din localitățile Rebra, Rebrișoara, Chiraleș și Bistrița. În toate cele 4 cazuri, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat pentru tâlhărie calificată

La data de 29 iulie a.c., polițiștii din Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 20 de ani, din Ilva Mare, pe care îl cercetează pentru tâlhărie calificată. Acesta rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile, măsură dispusă de Judecătoria Năsăud în aceeași zi.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în dosarul întocmit a reieșit că, la data de 28 iulie a.c., într-un bar din localitatea Ilva Mare, tânărul de 20 de ani l-ar fi agresat pe un bărbat de 39 de ani, din localitate, căruia i-ar fi sustras suma de 600 de lei, bani pe care i-a  câștigat la un aparat de jocuri de noroc. Ulterior, s-a întors și i-a returnat o parte din bani.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhăria calificată.

Caz soluționat de polițiștii din Bistrița, prejudiciu recuperat

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat patru minori cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, toți din Bistrița, bănuiți de comiterea unui furt.

Conform celor constatate, în noaptea de 28/29 iulie a.c., cei patru ar fi sustras dintr-o autoutilitară parcată în curtea unui imobil din Unirea, fructe și legume care aparțineau unui bărbat din județul Vrancea. Prejudiciul, în valoare de 5000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița.

A pus în pericol siguranta traficului rutier, dar a fost  imobilizat și condus la sediul Poliției

La data de 29 iulie a.c., o echipa de polițiști de la Actiuni Speciale au obeservat în trafic  un motociclist care conducea cu viteza, haotic, pe o strada din municipiul Bistrița.

Acesta nu a oprit la semnalele acustice și luminoase efectuate, iar pe calea Clujului, a pierdut controlul acesteia si a intrat în coliziune cu autoturism care era oprit regulamentar. A fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri a reieșit faptul că bărbatul de 30 de ani, din Bistrița, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ordin de protecție, emis de polițiștii Secției 3 pentru protejarea unei femei din Lechința

Pentru protejarea unei femei de 56 de ani, din Lechința, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală au intervenit și au emis un ordin de protecție provizoriu.

Femeia a solicitat ajutorul polițiștilor întrucât, la data de 29 iulie a.c., în timp ce se afla în locuința, împreună cu soțul ei de 62 de ani, ar fi fost lovită de către acesta.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru violență în familie și monitorizează starea conflictuală.