Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Parva: zeci de polițiști și jandarmi și peste 100 de voluntari au căutat doi copii care au plecat, voluntar, de acasa.

După mai multe ore de căutări, cei doi copii au fost găsiți de polițiști teferi, în localitatea vecină.

În după-masa de 3 august a.c., 40 de polițiști și jandarmi și aproximativ 100 de localnici, membri ai familiei, pădurari și voluntari s-au mobilizat ca urmare a sesizării dispariției a doi frați, o fetiță de 13 ani și un băiețel de 11 ani, din localitatea Parva.

Cei doi copii locuiesc împreună cu familia, iar în urma unor neînțelegeri cu tatăl lor, au plecat voluntar de la domiciliu în după-masa de ieri.

Având în vedere zona de căutare și, întrucât exista riscul să se fi rătăcit, au fost desfășurate căutări cu autovehicule de teren. La căutări a participat și un câine-polițist de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic, iar după lăsarea întunericului, au fost căutați și cu o cameră cu termoviziune.

În jurul orei 00.20, cei doi minori au fost găsiţi de polițiști pe raza localităţii Rebra, la aproximat 8 km de locuința lor. Au fost examinaţi medical, însă nu au necesitat îngrijiri medicale. De asemenea, în urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că minorii nu au fost victima niciunei infracţiuni și au fost încredințați familiei.

Plecată voluntar de acasă, găsită de polițiști

La data de 3 august a.c., în urma căutărilor desfășurate, polițiștii au depistat-o, pe raza localității Mureșenii Bârgăului, pe o minoră de 15 ani a cărei dispariție a fost sesizată de către tatăl ei.

Fata ar fi plecat voluntar, de la domiciliul părinților, din localitatea Bistrița Bârgăului, la data de 1 august 2020. Ulterior, familia nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

 A fost încredințată familiei, iar măsura căutării la nivel național dispusă în cazul ei a fost revocată.