Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JDUEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Cele trei persoane, cercetate de polițiști pentru contrabandă cu țigarete, au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile

La data de 4 august a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus plasarea în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor trei persoane, cercetate pentru contrabandă cu țigări.

Cei trei au fost reținuți de polițiști în cadrul unei acțiuni de prindere în flagrant și a unei percheziții domiciliare,în urma cărora au fost indisponibilizate peste 19.000 de pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. Ulterior, la data de 25 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Beclean a dispus măsura controlului judiciar pentru 30 de zile față de cei trei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Cercetări care vizează operatori economici, efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice

Au fost întocmite trei dosare penale pentru evaziune fiscală, înşelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

La data de 5 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit 3 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Vizate sunt 3 societăți comerciale care ar fi înregistrat cheltuieli nereale, reprezentând salariile unor persoane care au solicitat și primit ulterior indemnizații de creștere a copilului.

Astfel, din investigațiile efectuate, a reieșit că, în perioada anterioară calculării cuantumului indemnizației, societățile în cauză ar fi acordat salarii și de 15 ori mai mari, comparativ cu perioada anterioară, iar veniturile nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la respectivele unități economice.

În acest sens exemplificăm unul dintre cazuri, în care societatea comercială ar fi înregistrat cheltuieli în cuantum total de 141.954 lei, reprezentând salariu acordat lunar si cuprins între 16.380 -17.998 lei, începând cu cea de-a șasea lună înainte de naștere, pentru o femeie de 30 de ani, din Bistrița, în contextul  în care anterior a avut un salariu în cuantum de 1.162 lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în vederea documentării și probării activități infracționale a celor implicați.

Măsuri preventive, dispuse față de persoane cercetate de polițiștii din Bistrița-Năsăud

Ieri, 5 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, în cazul bărbatului de 32 de ani, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier.

Magistrații au dispus plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile, față de bărbatul de 29 de ani, din Bistrița, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție si lovire sau alte violențe.

Polițiștii de la Supravegheri Judiciare și Poliția Municipiului Bistrița au pus în aplicare măsurile dispuse și verifică constant respectarea obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea.

Reținut de polițiști pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 5 august a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispu,  prin ordonanță, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 42 de ani, din Bistrița, pe care-l cercetează pentru infracțiuni la regimul rutier.

Acesta a fost depistat, în flagrant, la data de 1 august 2020, în timp ce conducea un autoturism, deși are permisul  anulat, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul acestei zile va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.