Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂĂUD

Mandat european de arestare, pus în aplicare de polițiștii bistrițeni

La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Italia, împotriva unui bistrițean.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Unirea, este cercetat pentru participarea la săvârșirea unor infracțiuni de furt, comise împreună cu alte persoane, pe teritoriul Italiei.

A fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care a dispus reținerea lui pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Acțiuni zilnice ale polițiștilor, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții pe linie de ordine publică

Ieri, 10 august, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au desfășurat activități de informare și prevenire în zona gării și autogării, din municipiul Bistrița. Totodată, au fost efectuate verificări în legătură cu portul corect al măștilor sanitare de protecție în spațiile aglomerate, fiind depistate 6 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală impuse.

Tot ieri, polițiștii Secției 3 Poliței Rurală Lechința au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenții economici, la terase și baruri, unde este semnalată prezența unui public numeros.

Astfel, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ai Direcției Sanitar Veterinare, polițiștii au verificat 18 localuri publice, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni, în valoare de aproape 5000 de lei. Din totalul acestora, 5 au fost avertismente aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind la regimul rutier și de altă natură.

Supravegherea traficului rutier-prioritate pentru polițiști

Doi bărbați au încălcat regulile de circulație, dar au fost depistați de polițiștii din Bistrița

La data de 10 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 34 de ani, din  Bistrița, care conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotets a fost negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeași dată, polițiștii rutieri din Bistrița l-au oprit pentru control pe un bărbat de 31 de ani, din Dumitrița care conducea un autoturism pe o stradă din municipiu.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


UPDATE

Bărbatul de 44 de ani, din Mureșenii Bârgăului, reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului va rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru următoarele 15 zile.

Instanța a dispus măsura arestării preventive, acesta fiind cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, distrugere și amenințare.