Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Produse despre care sunt bănuieli că sunt contrafăcute, ridicate de polițiști

La data de 20 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare.

Astfel, în urma unui control efectuat la un magazin din Teaca, polițiștii au găsit 12 compleuri( tricouri și pantaloni), inscripționate cu sigla și denumirea unei mărci de haine cunoscute. Cu ocazia verificărilor, vânzătoarea nu a putut prezenta documentele de proveniență a produselor, existând suspiciuni că sunt contrafăcute.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor articolele de îmbrăcăminte și continuă cercetările pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare.

Pentru siguranța circulației pe drumurile publice, polițiștii monitorizează traficul rutier24/24 de ore

Astăzi, 21 august, în jurul orei 02.00, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic pentru control un autoturism care circula pe o stradă din Bistrița.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 30 de ani, din Miceștii de Câmpie, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii rutieri au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

Tot în această dimineață, în jurul orei 00.44, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit în localitatea Dipșa, unde un autoturism înmatriculat în Anglia a ieșit în afara părții carosabile și ajuns într-un șanț.

La fața locului, a fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 19 ani, din Viile Tecii, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal  și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.