Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Reținut pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier, riscă arestarea preventivă

La data de 23 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui tânăr de 23 de ani, din Șoimuș, cercetat pentru  săvârşirea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, în seara de 23 august, în jurul orei 23.00, a fost implicat într-un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale. Polițiști care au intervenit la fața locului au constatat faptul că  tânărul, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Dumitrița, ar fi acroșat două autoturisme parcate. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar autoturismul pe care-l conducea avea aplicat un număr fals, nefiind înmatriculat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. În prezent tânărul se află în arestul I.P.J Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunerea de arestare preventivă.

Doi bărbați care ar fi condus același autoturism au fost reținuți de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița și sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 21 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism care circula pe drumul județean 173, pe raza localității Pinticu, însă conducătorul auto a refuzat să oprească. A fost urmărit și oprit in trafic și a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 46 de ani, din Teaca, care nu deține permis de conducere. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,54 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

În autoturism se mai aflau încă trei persoane, printre care și un bărbat de 40 de ani, din Teaca, despre care există suspiciuni că ar fi condus același autoturism, deși nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului. În cazul lui, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,60mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduși la sediul Poliției, unde au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior au fost prezentați Judecătoriei Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile. Polițiștii continuă cercetările.

Autoaccidentare și dosar penal: consecințele nerespectării regulilor de circulație

Un tânăr de 27 de ani, din Șieuț a ajuns la spital, după ce a pierdut controlul mopedului pe care-l conducea și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Tânărul a fost transportat la spital, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul nu este înregistrat. L-au testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal în cadrul căruia sunt continuate cercetările.

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea unui viraj, mai ales spre stânga și NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A URCA LA VOLAN!

La data de 22 august a.c., un bărbat de 34 de ani, din Bistrița,  în timp ce conducea aun autoturism pe drumul județean 154, prin localitatea Şieu, a efectuat un virat la stânga fără să se asigure corespunzător și a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula regulamentar, din sens opus și care era condus de un tânăr de 21 de ani,din județul Prahova.

Rezultatul testării cu aparatul etilotetst în cazul bistrițeanului a fost de 0,64 alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost transportat la spital pentru recoltare de probe biologice. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Păstrați o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circulă în față și NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A URCA LA VOLAN!

Ieri, 23 august, un bărbat de 39 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism  pe drumul național 17D, prin localitatea  Rodna, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul care circula în fața sa, condus de un bărbat de 38 de ani, din Valea Vinului și a intrat în coliziune cu acesta.

Nu au fost înregistrate victime, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul în cazul bărbatului de 38 de ani, motiv pentru care polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.