Buletin de presă IPJ

Un bărbat din Mureș, bănuit de comiterea unui furt din locuință, a fost reținut pentru  24 de ore de polițiștii de investigații criminale

La data de 5 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de un bărbat de 34 de ani, din localitatea Abuș, județul Mureș, bănuit de comiterea unui furt. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au stabilit faptul că, la data de 2 mai a.c., bărbatul ar fi pătruns în locuința de serviciu a unei femei din Bistrița, de unde a sustras suma de 20.000 euro și 2.000 lei.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de furt calificat, în vederea recuperării prejudiciului și stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Un mandat de executare a pedepsei închisorii a fost pus în aplicare de polițiști

La data de 4 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bistrița-Năsăud, la data de 3 mai a.c., împotriva unui bărbat de 30 de ani, din Romuli. Acesta a fost condamnat la 5 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

În prezent bărbatul se află încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza județului

Astfel, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii au urmărit depistarea și tragerea la răspundere a celor care nu respectă regulile de circulație și pun astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 420 de sancţiuni, a căror valoare se ridică la 125.00 lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 38 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii au depistat mai mulți conducători auto care au încălcat grav regulile de circulație, au pus în pericol siguranța rutieră și s-au ales cu dosar penal.

Exemple:

La data de 3 mai a.c., pe raza municipiului Bistrița, polițiștii de la Ordine Publică l-au depistat pe un bărbat de 32 de ani, din Bistrița în timp ce conducea un autoturism  fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 3 mai a.c., pe D.C. 38, pe raza localității Căianu Mare, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 37 de ani, din Căianu Mic care conducea un autoturism.

În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproape 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, care vor stabili alcoolemia.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

****

La data de 5 mai a.c., în jurul orei 02.15,  un tânăr de 23 de ani, din localitatea Șanț, care conducea un autoturism prin localitatea Rodna, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile unde a lovit un autoturism parcat regulamentar, un stâlp de electricitate și gardul unui imobil.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

****

La data de 6 mai a.c., D.J. 172E, pe raza localității Matei, polițiștii Secției 3 l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 30 de ani, din Petriș, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltat mostre de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.