Buletin de presă IPJ

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Oprit de polițiștii Secției 4 înainte să producă o tragedie

La data de27 august a.c., un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean a depistat și oprit în trafic,  în localitatea Șintereag, o autoutilitară care tracta o remorcă și care circula haotic, fapt sesizat prin 112, de către un participant la trafic.

Polițiștii au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 51 de ani, din Suceava. Suceveanul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

OPRIT LA TIMP DE POLIȚIȘTI: conducea cu viteză peste limita legală și fără permis

Ieri, 27 august, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un autoturism care circula pe drumul național 17, în localitatea Podirei, cu viteză peste limita legală, respectiv 114 km/h.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 27 de ani, din Bistrița și care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Fără permis, transporta material lemnos despre care există indicii că ar fi fost sustras

La data de 27 august a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat,  în flagrant, un bărbat care conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din Dorolea, a fost oprit în trafic, pe drumul național 17, în localitatea Bistrița Bârgăului, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat faptul că nu a consumat alcool.

Totodată, polițiștii  au constatat faptul că pentru materialul lemnos transportat nu deține documente de proveniență și ar fi fost sustras din platforma unei partizi de exploatare a materialul lemnos, de pe raza comunei Bistrița Bârgăului.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2000 lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Totodată, a fost întocmit dosar penal, iar cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.