Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Găsită la scurt timp de la sesizarea dispariției

La data de 1 septembrie a.c., în urma căutărilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminal au depistat, pe raza localității Jelna, o tânără de 14 ani, dispărută de acasă din noaptea de 31 august/1 septembrie a.c. și căutată la nivel național.

Mama fetei a sesizat faptul că, din cauza unor neînțelegeri, aceasta a plecat voluntar de acasă, din localitatea Monariu, solicitand să nu fie căutată.

Minora a fost încredințată familiei, iar măsura căutării, dispusă de polițiști, a fost revocată.

Ordin de protecție emis de polițiștii Biroului de Ordine Publică

La data de 1 septembrie a.c., o femeie de 57 de ani, din Bistrița, a solicitat sprijinul polițiștilor, din cauza unor neînțelegeri cu fostul soț.

Astfel, ieri, în timp ce se afla acasă, împreună cu bărbatul de 58 de ani care locuiește în același imobil și cu care se află în proces de partaj, bărbatul ar fi spart butucul ușii de la baia comună.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

Accident rutier soldat cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit ca urmare a producerii unui accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, pe raza localității Jelna.

La fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 37 de ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,93 mg/litru alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care să stabilească cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările în acest caz.

Conducere fără permis, cercetată de polițiști

În seara de 1 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat în trafic pe un bărbat de 35 de ani, din Orheiu Bistriței, în timp ce conducea un autoturism.

Acesta a fost oprit pentru control pe drumul județean 173C, în localitatea Buduș, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Conducere cu alcoolemie, cercetată de polițiști

În această dimineață, în jurul orei 01.00, polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 29 de ani, din Monariu, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean  172G, pe raza localității de domiciliu.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și în acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Verificări ale polițiștilor și specialiștilor R.A.R. pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecțiunile tehnice ale autovehiculelor

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean – Compartimentul Rutier, împreună cu reprezentanții R.A.R. Bistrița-Năsăud, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor produse din cauza defecțiunilor tehnice ale autoturismelor.

Astfel, pentru verificarea stării tehnice, au fost oprite în trafic pentru control mai multe autovehicule care circulau pe drumul național 17, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni în valoare de 3.335 lei. Din totalul acestora, 6 au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, constatate de specialiștii Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud. Totodată, ca măsură complementară, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, 3 dintre acestea pentru nereguli la sistemele de iluminare și 1 pentru inspecția tehnică periodică expirată.

Accident rutier soldat cu pagube materiale și dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 1 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii rutieri din Năsăud au identificat un bărbat de 29 de ani, din Năsăud care ar fi condus un autoturism implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu pagube materiale.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 31 august-1 septembrie, iar după producerea accidentului, atât conducătorul auto, cât și pasagerul care se afla în autoturism au plecat de la fața locului.

Tânărul de 29 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit că are dreptul de a conduce suspendat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate de polițiștii de la rutieră din Năsăud.