Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JDUEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Colaborare a polițiștilor Centrului de Cooperare Polițienească Internațională cu autoritățile din Suedia

La data de 10 septembrie a.c., în urma colaborării polițiștilor din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională cu autoritățile din Suedia, a fost extrădat un bărbat de 53 de ani, din Bistrița. Acesta era urmărit la nivel internațional, fiind condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală. Condamnatul a fost preluat din Stockholm de către polițiștii români și încarcerat în penitenciar.

Împotriva lui, Tribunalul Bistrița-Năsăud a emis, în anul 2019, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de delapidare, iar în iunie 2020 a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

UPDATE: Măsuri preventive, dispuse împotriva unor persoane cercetate de polițiști

Judecătoria Bistrița a dispus ieri, 14 septembrie, arestarea preventivă a  tânărului de 26 de ani, din Pinticu, cercetat de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile.

Totodată, bărbatul de 42 de ani, din Tiha Bârgăului, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului pentru săvârşirea infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Polițiștii continuă cercetările în ambele cazuri.

Dosar penal, întocmit și ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii din Beclean

La data de 14 septembrie a.c., o femeie de 39 de ani, din Beclean a solicitat sprijinul polițiștilor, fiind amenințată de fostul soț.

În urma evaluării efectuate, pentru protejarea femeii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva fostului soț, un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii din Beclean monitorizează starea conflictuală și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de amenințare.

Autoaccidentare pe drumul național 17C, dosar penal întocmit de polițiștii din Năsăud

Aseară, în urma unei intervenții la un accident rutier, produs în localitatea Dumitra, pe drumul național 17C, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Accidentul a fost soldat cu rănirea unui bărbat de 42 de ani, din Cepari care, conform verificărilor efectuate, în timp ce se deplasa pe un scuter, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de podeț, aflat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului, bărbatul a fost rănit și transportat la spital. Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul condus nu este înmatriculat sau înregistrat. Cercetările continuă de polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, Compartimentul Rutier.