Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat – valoarea indicată de aparatul etilotest în cazul unui bărbat care a produs un accident soldat, din fericire, doar cu pagube materiale

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au intervenit ca urmare a unui accident rutier, soldat, din fericire doar cu pagube materiale.

La fața locului, au constatat faptul că un bărbat de 53 de ani, din Zoreni, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă cu sens unic nu ar fi respectat semnificația indicatorului ”acces interzis” și, ajuns la intersecția cu o altă stradă, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Bistrița.

După impact, autoturismul condus de bărbatul din Zoreni și-a continuat deplasarea, iar la un moment dat ar fi pătruns pe un trotuar. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Fiți responsabili!

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Infracțiuni constatate de polițiști în flagrant, în ultimele 24 de ore

La data de 21 septembrie a.c., pe raza localității Teaca, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 62 de ani, din Ocnița care conducea o motocicletă.

Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliţie Rurală Beclean l-au depistat pe un bărbat de 70 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 151, pe raza localității Blăjenii de Jos.

La fața locului, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data 21 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliţie Rurală Beclean l-au identificat și oprit pentru control pe un bărbat de 31 de ani, din Crainimăt, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

Acesta a fost oprit pe drumul comunal 31B, în localitatea Crainimăt, iar în urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au depistat și oprit în trafic, pe drumul național 17D, prin localitatea Rodna, pe un bărbat care conducea o autoutilitară.

Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 54 de ani, din Anieș, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/depistati-si-retinuti-pentru-24-de-ore-la-scurt-timp-dupa-comiterea-unei-talharii

Cei doi tineri din Spermezeu, cercetați de polițiști pentru tâlhărie calificată și conducere fără permis au fost prezentați Judecătoriei Beclean care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a acestora pentru faptele comise.