Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JDUEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Identificat și prins de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, după ce ar fi comis două tâlhării în municipiul Bistrița

La data de 23 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 23 de ani, din Piatra-Neamț, pe care-l cercetează pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Astăzi, va fi prezentat Judecătoriei Bistrița, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că, în data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 13.20, acesta i-ar fi smuls lănțișorul din aur, pe care-l avea la gât, unei femei de 69 de ani, din Bistrița. De asemenea, la data de 22 septembrie, în jurul orei 15.00, i-ar fi smuls lănțișorul din aur unei alte femei de 66 de ani, din Bistrița, i-ar fi sustras medalionul, după care a fugit.

A fost depistat și reținut pentru 24 de ore, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul figurează ca urmărit la nivel național, pe numele său fiind emis de către Judecătoria Piatra Neamț un mandat de arestare preventivă din data de 11 septembrie a.c.

Asupra acestuia, polițiștii au găsit medalionul reclamat ca fiind sustras și continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale. În prezent, se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Pozitiv în urma testării cu aparatul DRUG TEST- dosar penal întocmit de polițiștii de la Rutieră Bistrița

Azi-noapte, în jurul orei 02.30, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier l-au oprit pentru control pe un bărbat de 29 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Bistrița.

Acesta a fost testat cu aparatul DRUGTEST 5000, rezultatul fiind pozitiv și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, a reieșit că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

S-a întocmit dosar penal și cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor deconducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/doi-agresori-au-fost-retinuti-de-politistii-din-beclean-si-sunt-cercetati-intr-un-dosar-de-vatamare-corporala

Cei doi bărbați din Beclean, cercetați pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală, au fost prezentați Judecătoriei Beclean care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Polițiștii din Beclean continuă cercetările în acest caz, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.

Tânără plecată voluntar, depistată de polițiștii din Năsăud

Ieri, 23 septembrie a.c., în urma căutărilor desfășurate, polițiștii din Năsăud au depistat o tânără de 15 ani, a cărei dispariție dintr-o casă de tip familial a fost semnalată în seara de 22 septembrie.

Tânăra a fost depistată în apropierea unui magazin din oraș, iar în urma verificărilor, a reieșit că nu a fost victima niciunei infracţiuni. A fost încredințată reprezentanților casei de tip familial.

Condamnat la un an închisoare, încarcerat de polițiști în penitenciar

La data de 23 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu cei ai Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei închisorii, emis deJudecătoria Năsăud,împotriva unui bărbat de 31 de ani, din Lunca Leșului.

Bărbatul a fost condamnat la un an deînchisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducere fără permis. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Bicicletă sustrasă din Germania, găsită de polițiști în Năsăud

La data de 23 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat și indisponibilizat o bicicletă, reclamată ca fiind sustrasă din Germania.

Bicicleta, în valoare de 13.000 de lei, se afla în posesia unui tânăr de 18 ani, din Năsăud.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca, în cooperare cu autoritățile din Germania, să stabilească împrejurările în care bunul sustras a ajuns pe teritoriul țării noastre.

Atelaj hipo implicat într-un accident rutier, produs pe drumul județean 173

Aseară, în jurul orei 20.00,  un tânăr de 20 de ani, din Dumitrița, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 173, prin localitatea Ragla, nu ar fi păstrat o distanță suficientă în mers și ar fi intrat în coliziune cu un atelaj care circula în fața sa și care era condus de un bărbat de 41 de ani, din Budacu de Sus.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că atelajul hipo nu ar fi fost înregistrat și semnalizat corespunzător, iar în urma impactului, bărbatul de 41 de ani a fost rănit și transportat la spital.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celuilalt.

Polițiștii care au intervenit au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii reamintesc obligațiile conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală

În conformitate cu articolul 165 din H.G. 1391/2006, conducătorul vehiculului cu tracţiune animală este obligat:  

 a) să aibă asupra lui actul de identitate, certificatul de înregistrare, iar pe vehicul montate plăcuţele cu numărul de înregistrare;  

 b) să conducă animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru el şi ceilalţi participanţi la trafic;   

c) să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public;  

 d) pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu poată intra pe partea carosabilă;  

 e) să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului, a produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora;   

f) să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării;    g) de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stânga;   

h) să nu părăsească vehiculul sau animalele ori să doarmă în timpul mersului;   

i) să nu transporte obiecte care depăşesc în lungime sau în lăţime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culoare roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii;   

j) să nu circule cu animale care însoţesc vehiculul, dacă acestea nu sunt legate de latura din dreapta a vehiculului sau de partea din spate a acestuia, cât mai aproape de partea dreaptă. Legătură nu trebuie să fie mai mare de 1,5 m;  

 k) să nu pătrundă pe drumurile modernizate sau pietruite cu rotile vehiculului murdare de noroi;   

l) să nu transporte în vehicule persoane care stau în picioare;   

m) să nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice.  

Condiţiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele cu tracţiune animală:

 (1) Vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat în faţă cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare albă, iar în spate cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare roşie, omologate, montate cât mai aproape de marginile exterioare ale vehiculului.

(2) Plăcuţele cu numărul de înregistrare se amplasează în locuri unde se asigură permanent vizibilitatea acestora, una pe partea stângă şi una la partea din spate a vehiculului.

 (3) Atunci când plouă torenţial, ninge abundent sau este ceaţă densă ori în alte condiţii meteorologice care reduc vizibilitatea, precum şi pe timpul nopţii vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat în plus, în partea laterală stângă cu cel puţin o lumină de culoare albă sau galbenă, situată mai sus de nivelul roţilor. 

(4) Mijloacele de semnalizare prevăzute la alin.(1), precum şi dispozitivul care asigură lumina de culoare albă sau galbenă conform prevederilor alin.(3) trebuie menţinute curate şi intacte, iar vizibilitatea lor să nu fie obturată de elementele constructive ale vehiculului sau de încărcătura transportată. (5) Conducătorul vehiculului cu tracţiune animală trebuie să aplice pe harnaşamentul animalului trăgător materiale reflectorizante pentru ca acesta să fie observat cu uşurinţă de către ceilalţi participanţi la trafic.