Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Un bărbat reținut de polițiști pentru comiterea unei tâlhării riscă să rămână în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud  pentru următoarele 30 de zile

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal de tâlhărie calificată și distrugere.

La percheziții, polițiștii au ridicat sumele de 11.700 lei și 550 euro. Totodată, au condus la audieri pe un bărbat de 46 de ani și soția acestuia, în vârstă de 54 de ani, ambii din Bistrița Bârgăului, bănuiți de comiterea faptelor.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la data de 8 august a.c., bărbatul l-ar fi agresat pe un bistrițean de 50 de ani și i-ar fi sustras suma de 450 de lei pe care-o avea asupra sa. Bistrițeanul se afla, împreună cu alte două persoane, pe malul lacului Colibița. Totodată, femeia de 54 de ani i-ar fi aruncat în lac mai multe bunuri persoanele și obiecte de îmbrăcăminte. În urma agresiunii, bărbatul a fost transportat la spital, iar leziunile traumatice necesită 54-55 de zile de îngrijiri medicale.

La activitățile desfășurate ieri au participat polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Criminalistic, iar cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.

Reținut pentru 24 de ore de polițiștii de la Biroul de Ordine Publică Bistrița, cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție

Aseară, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 38 de ani, din Bistrița, pe care-l cercetează pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost reținut după o intervenție a polițiștilor, fosta soție sesizând prin 112 faptul că acesta ar fi pătruns în curtea imobilului unde aceasta locuiește și provoacă scandal, încălcând astfel ordinul de protecție emis de Judecătoria Bistrița.

Cercetările sunt continuate de către Poliţia Municipiului Bistriţa – Biroul Ordine Publică, iar polițiștii monitorizează starea conflictuală.

În arest, după ce ar fi sustras un autovehicul pe care l-ar fi și condus, deși nu deține permis

Aseară, polițiștii din Beclean au identificat, depistat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, din Beclean, pe care-l cercetează pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în noaptea de 29/30 septembrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism parcat, pe care l-ar condus, deși nu deține permis de conducere, iar ulterior l-ar fi abandonat. Autoturismul se afla în curtea unui imobil în construcție, din orașul Beclean, neasigurat și cu cheile în interior.

Tânărul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și în cursul zilei de astăzi va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de Compartimentul de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei oraşului Beclean.

Polițiștii care intervin la astfel de cazuri vă atrag atenția asupra unor măsuri de prevenire a furturilor din și de autoturisme.

  • Chiar dacă ieșiți din autoturism pentru puțin timp, NU lăsați autoturismul deschis și neasigurat!
  • Parcați autoturismul în locuri luminate, parcări păzite, garaje sau în acele locuri in care pot fi observate in permanenţă .
  • Nu lăsaţi actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece in acest fel ușurați munca hoților în valorificarea ei.
  • Dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului;
  • Nu lăsaţi la vedere la vedere in autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete , acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți pentru a fi sustrase.
  • Montați pe maşina dumneavoastră  sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.
  • Sesizați de îndată, la 112 orice acţiune suspectă din perspectiva infracțională.

Acțiuni preventive pe valea Bârgăului, desfășurate de polițiștii Secției 2

În după-masa de 30 septembrie a.c., polițiștiiSecției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au desfășurat acțiuni pentru siguranța traficului rutier, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse pe durata stării de alertă pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, 30 de autovehicule, au fost legitimate 52 de persoane și au fost efectuate testări cu aparatul etilotest. Tot în același context au fost verificate 48 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7200 de lei și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Tot în cadrul acțiunilor, au fost verificate 6 persoane față de care sunt dispuse măsuri preventive (arest la domiciliu și control judiciar), nefiind constatate nereguli.