Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dosar penal pentru un bărbat care a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

În seara zilei de06.10 a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112 despre faptul că, o femeie  în vârstă de 32 din Bistrița, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, la intersecția cu strada Dornei din mun Bistrița, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Bistriţa, intrând în coliziune cu acesta. 

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii, însă, în cazul bărbatului, rezultatul a fost de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la  Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii alcoolemiei.        

Totodată, în urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a femeii.

În cauză a fost întocmit dosar penal  atât pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe cât și pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Mopedist recidivist plasat sub control judiciar

La data de 06.10 a.c., un bărbat în vârstă de 20 de ani, din Galaţii Bistriţei, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Acesta a fost  prins în flagrant de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița  în datele de 07.08 a.c, 08.08 a.c și 12.09 a.c, în timp de conducea pe drumurile publice un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere.

Reamintim  faptul că punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.