Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Condamnat pentru infracțiuni la regimul rutier, încarcerat în penitenciar de polițiștii de la Compartimentul Urmăriri

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data aceeași dată, de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 39 de ani, din Mijlocenii Bârgăului.

Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 10 luni închisoarepentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Autoturism în valoare de 17.000 de euro, căutat în Marea Britanie,  depistat în Bistrița de către polițiști

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au deschis un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care au autoturism a ajuns pe teritoriul țării noastre.

Autoturismul, în valoare de 17.000 de euro, figura ca fiind căutat pentru confiscare, din luna septembrie 2020, de către autoritățile din  Marea Britanie. Polițiștii l-au depistat pe raza municipiului Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că se află în posesia unui bărbat de 29 de ani, din Borca, județul Neamț.

Cercetările în acest caz sunt continuate către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Acțiuni pentru combaterea absenteismului școlar în localitățile Maieru și Rodna

Ieri, 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi audesfășurat activități de informare și prevenirepe raza localităților Maieru și Rodna.

Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar, precum și verificarea modului de respectare a prevederilor legale în contextul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

În context, au fost verificate 9 unități de învățământ și 5 operatori economici din apropierea acestora. Au fost legitimate mai multe persoane și depistați 2 elevi care absentau de la cursuri, pentru care s-au întocmit informări către școlile unde învață.

Acțiuni de prevenire și informare, desfășurate ieri, în municipiul Bistrița

La data de 15 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, în colaborare cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți din cadrul Direcției Sanitar Veterinare au desfășurat o acțiune în sistem integrat, în municipiului Bistrița.

Activitățile au avut urmărit prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2, precum și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest sens, au fost efectuate verificări și controale în zona piețelor, zona pietonală, săli de jocuri de noroc, baruri și terase, fiind legitimate aproape 50 de persoane cu care au fost purtate discuții privind importanța respectării măsurilor de autoprotecție. Totodată, au fost verificați 10 operatori economici, nefiind constatate nereguli. De asemenea, au mai fost oprite pentru control și verificate 36 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 1720 lei (4 pentru nerespectarea Legii 55/2020 și 4 conform OUG 195/2002).

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept

La data de 15 octombrie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Beclean l-au depistat în flagrant, pe un tânăr de 26 de ani Agrieșel, care conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.

În urma celor constate, polițiștii din Beclean au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis și continuă cercetările în acest sens.

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul unor defecțiuni tehnice

La data de 15 octombrie, în intervalul 10.00-13.00,  polițiștii de la posturile de poliție Rebra și Feldru, împreună cu reprezentanți din cadrul R.A.R Bistrița-Năsăud au desfășurat o acțiune de verificare în trafic pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul unor defecțiuni tehnice.

Polițiștii au acționat pe drumul național 17 D, pe raza localității Nepos, fiind oprite pentru control și verificate 20 autovehicule. Pentru neregulile constatate,  au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale conform O.U.G 195/2002 , în valoare de 1305 lei și au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.