IPJ: Buletin de presă

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Caz soluționat rapid de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale; prejudiciu, în valoare de 60.000 de lei, recuperat și restituit păgubitului

La data de 22 octombrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au identificat o tânără, bănuită de furtul unei sume importante de bani. Banii au fost recuperați și restituiți păgubitului.

Sesizarea a fost făcută ieri, de către un bărbat de 41 de ani, la scurt timp după ce a constatat lipsa sumei de 60.000 de lei, bani care se aflau în locuința lui din Bistrița. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei în persoana unei tinere de 27 de ani, pe care au depistat-o, în scurt timp, la locuința ei din localitatea Dumitra. Totodată, banii au fost găsiți și înapoiați păgubitului.

În urma cercetărilor, a reieșit faptul că, ieri după-masă, în jurul orei 16.30, tânăra ar fi pătruns în locuința bărbatului, care nu ar fi fost încuiată și ar fi sustras, dintr-un seif, suma de 60.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Acțiuni desfășurate în sistem integrat, pentru protejarea fondului forestier

Peste 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud,  jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj și două ocoale silvice de regim au intensificat acțiunile de verificare pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Astfel, ieri, 22 octombrie, forțele de ordine au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice, specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, fiind efectuate controale de specialitate la 11 societăți comerciale care desfășoară activități în domeniu. Totodată, pe raza județului, au fost oprite în trafic, pentru control, 61de autovehicule care transportau material lemnos și au fost legitimate aproape 90 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.365 lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea a 41,21 mc de material lemnos fără documente legale, în valoare de 10.360 de lei. Din totalul sancțiunilor, 10, în valoare de 19.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru nerespectarea Legii 171/2010, celelalte fiind aplicate pentru abateri constatate pe linie rutieră.

La activități au participat polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică, Rutieră, Transporturi și Investigarea Criminalității Economice.

Dosar penal pentru alcoolemie, în urma unui accident rutier cu avarii

Aseară, polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un accident rutier, sesizat pe raza municipiului Bistrița, soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și continuă cercetările în acest sens.

Astfel, s-a constatat faptul că, un bărbat de 32 de ani, din Bistrița, în timp ce   conducea un autoturism, ajuns într-o intersecție cu sens giratoriu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un indicator rutier și scuarul care delimitează direcția de deplasare.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Infracțiuni flagrante, constatate de polițiști, în cadrul acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere și monitorizare a traficului rutier

În noaptea de 22/23 octombrie, în cadrul acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere și monitorizare a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism care era condus de un tânăr de 20 de ani, din Prundu Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul are permisul suspendat, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal pentru conducerea fără permis.

***

În seara de 22 octombrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit în trafic, pentru control, pe drumul național 17, pe raza localității Mureșenii Bârgăului, un autoturism care se deplasa pe direcția de Vatra Dornei-Bistrița.

La volanul a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Rusu Bârgăului, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, în vederea  recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

DRUG TEST pozitiv pentru un tânăr din Feldru, depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism

În noaptea de 22/23 octombrie, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe un bulevard din Bistrița. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Feldru.

Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul a două substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Reamintim faptul că legea, respectiv Codul Penal sancționează cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.