Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Ionel-Lucian: un bistrițean de 32 de ani care nu a ezitat să ajute și care, aseară târziu, după ce a găsit un portofel cu bani și acte l-a adus la Poliție pentru a fi restituit proprietarului.

Într-un cărucior pentru cumpărături, din parcarea unui supermarchet, bistrițeanul de 32 de ani a găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri, documente, dar și suma de 2350 de lei. L-a dus la Poliția Municipiului Bistrița, iar polițiștii i-au mulțumit și l-au anunțat cu bucurie pe proprietar, un bistrițean de 74 de ani, că este un norocos.

Îi mulțumim lui Ionel-Lucian și ne dorim să cunoaștem cât mai multe persoane care să acționeze exact ca el într-o situație similară!

Totuși, celor care se știu mai puțin norocoși, polițiștii le recomandă să țină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de astfel de evenimente nedorite:

Să păstrați întotdeauna geanta sau poșeta astfel încât să aveți permanent contact vizual,  în partea din față a corpului și închisă.

Să purtați  portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată în buzunarul din spate al pantalonilor, niciodată în căruciorul de cumpărături!

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar atunci când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere fără permis

La data de 26 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, aflat în instrumentarea polițiștilor Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr, bănuit de comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

În fapt, la data de 10 octombrie a.c., polițiștii care desfășurau activități de monitorizare a traficului  rutier pe raza comunei Rebra au observat un autoturism cu volan pe dreapta care era condus de un tânăr de 25 de ani, din Rebra și care a oprit brusc, acționând avariile. În momentul în care echipajul s-a apropiat, acesta a plecat de pe loc. Polițiștii l-au urmărit, iar la un moment dat au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă conducătorul auto a refuzat să se conformeze, continuându-și deplasarea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

Oprit la timp de polițiștii Biroului Rutier

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o stradă din Bistrița. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 49 de ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Fără permis, conducea o motocicletă, dar a fost depistat de polițiști

La data de26 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit în trafic, pentru control, pe drumul județean 173, pe raza localității Teaca, o motocicletă.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, tânărul de 26 de ani, din Pinticu care o conducea motocicleta, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal și cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii deconducerea unui autovehicul fără permis de conducere.