Buletin de presă IPJ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

8 cazuri de furt și furt calificat, documentate de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale. Persoana bănuită de comiterea lor se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud

Polițiștii Biroului de Investigații Bistrița au identificat, prins și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 17 ani, din Viișoara, bănuit de comiterea mai multor furturi, toate de pe raza municipiului Bistrița. Acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au reușit documentarea activității infracționale în 9 cazuri de furt și furt calificat. Tânărul bănuit de comiterea lor a fost prins la data de 28 octombrie a.c., imediat după comiterea unui furt din auto, iar în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața de 27 octombrie a.c., acesta ar fi sustras dintr-o autoutilitară, parcată în apropierea unui imobil din Viișoara, unelte electrice în valoare de 9800 de lei, toate recuperate și restituite păgubitului.

Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că, în perioada19 iunie-23 august a.c., profitând de neatenția personalului sau clienților, ar fi sustras din incinta a 4 operatori economici din Bistrița ( cabinet medical, salon de înfrumusețare și fast-food, casă de amanet) bani și un telefon mobil. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au obținut indicii că, în data de 1 septembrie – 24 octombrie a.c., tânărul de 17 ani ar fi sustras un bani și bunuri din autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița.

Prejudiciul total, produs în urma comiterii faptelor, a fost stabilit ca fiind de aproximativ 17.000 de lei, iar o bună parte din acesta a fost recuperat de polițiști.

Cercetările polițiștilor de la Biroul de Investigații continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale.

A fost reținut pentru 24 de ore un bărbat de 62 de ani, cercetat de polițiști pentru conducere cu alcoolemie

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 62 de ani, pe care-l cercetează pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu pagube materiale, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai multe aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/1-40-mg-l-alcool-pur-in-aerul-expirat-valoarea-indicata-pentru-un-barbat-din-bistrita-care-conducea-un-autoturism

Bărbatul a fost închis în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Bistrița au deschis un dosar de ucidere din culpă în cadrul căruia investighează împrejurările în care un bărbat s-a înecat

Ieri, 28 octombrie a.c., în jurul orei 14.20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost alertați cu privire la faptul că, în comuna Telciu, un bărbat s-a înecat. A fost resuscitat de echipele medicale ajunse la fața locului însă, din nefericire, acesta a decedat.

Polițiștii au stabilit faptul că este vorba despre un bărbat de 60 de ani, din Năsăud, iar în urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că acesta, în timp ce afla în apropierea unui imobil din Bichigiu, ar fi încercat să închidă un robinet dintr-un cămin cu apă, unde căzut, înecându-se.

Cadavrul bărbatului a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei care va stabili cu exactitate cauza decesului. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările în acest sens.

Neînțelegeri între vecini, dosar penal întocmit de polițiști în urma verificărilor

Ieri, 28 octombrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit pentru aplanarea unui conflict, sesizat prin 112, izbucnit între doi vecini din Lunca Ilvei.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, un bărbat 56 de ani, din localitate, care ar fi fost deranjat de becurile  care luminează proprietatea vecinului, un bărbat în vârstă de 36 de ani, i-ar fi distrus parțial gardul de împrejmuire, o instalație electrică și 3 globuri led, instalate deasupra gardului ce desparte cele două proprietăți.

Prejudiciul estimat de vecinul păgubit se ridică la suma de 10.000 de lei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările în acest sens.